Snøkrabbe i Norge – Slik kan du tilberede snøkrabbe

Det ble først vanlig med fangst av levende snøkrabbe i Norge på slutten av 1990-tallet. Siden den gang har delikatessen rukket å bli en populær sjømatrett her til lands. Snøkrabben kan gjerne sammenlignes med den velkjente kongekrabben i smak.

 

Snøkrabben kan tilberedes på samme måte som kongekrabben, men den smaker gjerne litt søtere. Dette er en av grunnene til at denne delikatessen brukes stadig mer i det norske kjøkkenet. Du velger selv hvordan den skal tilberedes.

 

  • Snøkrabbe er populær som sjømat i Norge
  • Kan på mange måter sammenlignes med kongekrabbe
  • Brukes stadig mer som ingrediens i norske matretter


Legg merke til det hvite krabbekjøttet

 

Det blir hevdet at snøkrabbene har fått navnet sitt på grunn av det hvite krabbekjøttet. Dette kjøttet finner du først og fremst i klørne, men også i festet nært krabbekroppen. Selve krabbekroppen inneholder ikke mye kjøtt.

Selv om snøkrabben ikke ble synlig i Barentshavet før på slutten av 1990-tallet, er krabbebestanden på vei opp. Økt tilgang til snøkrabbe i norske butikker, har ført til at stadig flere nordmenn har lagt merke til denne delikatessen.

 

Du kan dele og koke snøkrabbe selv

 

Det er mange måter å tilberede den smakfulle snøkrabben. Du kan både dele og koke den selv, for deretter å smaksette krabbekjøttet etter eget ønske. Snøkrabbebeinene kan fjernes fra krabbens skulderparti ved bruk av en skarp saks eller kniv.

Deretter koker du krabben i vann som er tilsatt litt salt i rundt 5 til 10 minutter. Hvor mye salt du skal bruke er avhengig av antall liter vann du bruker til kokingen. Det anbefales at du bruker minst 2 teskjeer salt til minst to liter vann.

 

Krydre og stek snøkrabben i stekeovnen

 

Mange velger å få frem den beste smaken ved å krydre og steke snøkrabbekjøttet i stekeovenen. Før du begynner tilberedningen, bør du sette stekeovnen på 200 grader. Deretter skal snøkrabbebeinene deles opp i biter ved bruk av saks eller kniv.

Når du legger snøkrabbebeinene på stekebrettet, bør kjøttsiden være opp. Mange velger å bruke urtesmør for å fremheve smaken på krabbekjøttet. Du kan imidlertid selv bestemme hvilke typer krydder du ønsker å bruke.

 

Krabbekjøttet smaker godt til asiatiske retter

 

Snøkrabbekjøttet sies å smake søtere enn kjøttet til kongekrabben. Du kan derfor bruke krabbekjøttet som ingrediens i en rekke asiatiske retter. Dette innebærer gjerne bruk av ingredienser som chili, soyasaus, ingefær og koriander.

Kokt krabbekjøtt kan varmebehandles uten at hverken smak eller konsistens endrer seg. Det anbefales at du brukes riktig krabbebestikk når du skal nyte det smakfulle krabbekjøttet. Da blir det enklere å få ut alt krabbekjøttet som kan spises.

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hvor lenge har det vært vanlig med fangst av levende snøkrabbe i Norge?

I Norge ble først vanlig med fangst av levende snøkrabbe på slutten av 1990-tallet.

 

Hvordan smaker snøkrabbe?

Snøkrabbe kan på mange måter sammenlignes med den velkjente kongekrabben. Det sies at krabbekjøttet smaker litt søtere, enn krabbekjøttet til kongekrabben.

 

Hvordan kan snøkrabbe tilberedes?

Snøkrabben kan tilberedes likt som andre typer krabber som brukes i norsk matlaging. Det er mulig å både koke og steke krabbekjøttet. Du velger selv hvilke typer krydder og tilbehør du ønsker å bruke.

 

0
Feed

Skriv en kommentar